RuileBuiten | Stekjesruilen | hetveerkwartier

RuileBuiten | Stekjes Ruilen

Zaterdag 11 mei vanaf 14.00

Op initiatief van & in samenwerking met Plantenasiel Haarlem presenteert Het Veerkwartier: STEKJES RUILEN

Stekjes ruilen van je favoriete kamer- en tuinplanten met andere liefhebbers om zo je kamer te vergroenen of je tuin op te vrolijken voor de zomer. Het Plantenasiel Haarlem is een Haarlems initiatief dat graag meer groen ziet in de wereld op een duurzame wijze.

Iedere studentenkamer/hal/verzorgingstehuis/woonkamer heeft tegenwoordig weer plek voor een beetje meer groen in huis. De eenvoudige oplossing is naar het tuincentrum gaan, maar het kan ook anders: stekken! De perfecte stekmethode verschilt, maar de dames van het Plantenasiel Haarlem weten precies hoe dat moet en kunnen je alles vertellen over het stekken van je (lievelings)planten.

Ruil je eigen exemplaren tegen favorieten van je wish-list met andere groenliefhebbers, maakt een plantenpraatje en deel het verhaal achter de plant!

--------------------------------------------------

HOE HET WERKT:

Bij binnenkomst vanaf 14.00 staan er meerdere tafels klaar waar je je stekjes op kan uitstallen. Je krijgt geen nummertje of bonnetjes, iedereen kan zelf beslissen waar hij/zij iets voor wil ruilen. Je kan rondlopen en kijken wat anderen hebben en zo op zoek gaan naar de planten die nog op je wishlist staan, maar je mag ook bij je stekjes blijven staan en wachten tot mensen naar jou toe komen. We gaan er vanuit dat het allemaal eerlijk gebeurt en er geen stekjes zomaar meegenomen worden zonder overleg.

Heb je geen stekjes, maar wil je wel graag mee doen, kan je stekjes krijgen van het asiel voor een kleine prijs. Daarnaast kan je ook bloempotten, kaarsen, macramé plantenhangers en tasjes kopen.
Denk er dus aan om contant geld mee te nemen!

Ondertussen kan je natuurlijk genieten van al het lekkers dat het Veerkwartier te bieden heeft. Tot dan!