PETITIE | hetveerkwartier

Lieve, trouwe Veerkwartier gast,

In september 2020 is het zover. Dan loopt onze laatste, tijdelijke vergunning écht af en houdt het Veerkwartier in deze vorm op te bestaan. Hoewel iedereen ons vijf jaar geleden voor gek verklaarde -"Doe het niet!", "Het heeft geen sfeer." "Elk bedrijf voor jullie is daar failliet gegaan!"- voelden wij iets voor deze plek aan de Veerplas en hebben we er alles op ingezet wat we hadden.

 

Met succes. De Veerplas is een geliefde plek geworden voor een grote diversiteit aan mensen en geschikt voor talloze activiteiten tijdens alle seizoenen. Wij zijn vooral jullie daar erg dankbaar voor. Wij zien Het Veerkwartier namelijk als het resultaat van een liefdevolle samenwerking tussen ons en jullie, het publiek, creatievelingen uit de buurt, het natuurgebied en de elementen. Toch staat de toekomst van Het Veerkwartier nu op de tocht.

                                                                                   

In 2020 wordt het recreatiegebied vrijgemaakt voor 'grootschalige ontwikkeling'. En hoewel vijf jaar geleden niemand zich aan deze locatie wilde branden, hebben nu meerdere bedrijven interesse getoond voor een vast paviljoen en is het recreatieschap Spaarnwoude volgens de procedure genoodzaakt hun plannen mee te nemen in de selectie. Wij houden ons hart vast, maar we houden ook hoop!

 

Vanaf de start hebben we -binnen onze mogelijkheden- keuzes gemaakt voor de lange termijn. We zijn niet terughoudend geweest en hebben altijd aangegeven interesse te hebben voor het grootschalig vormgeven van deze locatie. We weten wat werkt, hebben kennis van de locatie, ervaring met de elementen en een oprechte verbinding gemaakt met jullie en de omgeving. Het plan dat we hebben ingediend, reflecteert al deze aspecten. Het is volledig geënt op circulariteit, duurzaamheid, inclusiviteit (rolstoelvriendelijk), creativiteit, cultuur en comfort. (Nooit meer op een bevroren wc-bril zitten!) Wij hopen nu opnieuw op jullie vertrouwen.

 

Een trouwe bezoeker heeft een petitie opgesteld aan omliggende gemeenten en het bestuur van het recreatieschap waarin zij ervoor pleit ons harde werk niet te grabbel te gooien en Het Veerkwartier in 2020 een vast paviljoen te geven. Als jij ons die kans ook gunt, teken dan de petitie hieronder en vraag je vrienden hetzelfde te doen!

 

Onze dank is groot,

 

Frank & Merel